Nye håndboldsko? – Forskellige alternativer

Nedenstående indlæg omkring håndboldsko og de forskellige mærker der er på markedet, er skrevet med stor inspiration fra sport-net.dk: håndboldsko

Svært valg

Hvis man er en håndboldspiller, så har man selvfølgelig brug for nogle håndboldsko. Når man leder efter håndboldsko, så er der forskellige alternativer, som man kan vælge i mellem. Det er særligt to mærker, jeg ønsker at fremhæve i dette indlæg, fordi det i min optik er de mærker der leverer de bedste sko til sporten overhovedet. Men derfor er det stadig et svært valg man skal træffe når man skal købe nye håndboldsko. Det betyder nemlig at der er en masse ting man skal tage stilling til når man vælger håndboldsko, fordi de forskellige producenter har forskellige teknologier de putter i deres sko. Men de to største på markedet er uden tvivl Asics og Mizuno, der som tidligere nævnt laver håndboldsko til toppen af sporten. Men disse sko er også super anvendelig og gode til dem der ikke spiller på eliteniveau, men også ungdomsspillere og motionister. Alle der spiller håndbold, har nemlig super meget gavn af en rigtig god sko.

En god sko, kan det hele

En rigtig god kvalitets håndboldsko skal kunne mange ting, og indeholde gode solide teknologier. Det er særligt stødabsorbering og stabilitet i skoen der er vigtig at have in mente når man kigger på håndboldsko, og særligt de to teknologier der har en alt afgørende betydning. Disse teknologier er med til at forbedre ens til at præstere godt på banen.

Verdens førende producenter

Et af de største varianter hvis vi drøfter håndboldsko er Mizuno. Gennem en periode har de kunnet skabe og forfine deres håndboldsko og de anvende nu om dage af en stor del af verdens topspillere. Håndboldsko fra Mizuno er fremstillet på en anderledes teknik end når man sædvanlig fabrikerer håndboldsko. Da der ikke er prioriteret at skoen skal føles blød hvis man kun står stille i den. Skoen er lavet til at indfange hvis den står over for enormt stress. Logikken bag det er at hvis skoen allerede kan klemmes ned og føles blød kun ved man står stille i den, så kan den blive trykket yderligere ned hvis man bevæger sig og foretager sideskift. Nogen af de mærker der er i stor fokus er Mizuno Wave Stealth, der er en meget sikker håndboldsko med god stødabsorbering og støtte til den mere kraftige udøver. Der eksisterer en anden model, der faktisk er lavet til Volleyball er Lightning, der med sin lette hæl laver den til det foretrukne valg hos den heftige bakspiller. Herudover Mirage, som tager lethed og et ultra tight fit til nye højder. Dette er en Mizuno håndboldsko, der føles som en sok og virkelig giver anvendelig fart til fløjspilleren.

Asics lige i hælene

Som en af jordens bedste fremstillere af håndboldsko er Asics ikke til at overse. Gennem en årrække har de dirigeret udviklingen af håndboldsko og denne tendens forventes at holde ved. Det japanske firma producerer sko og fodtøj til næsten hver eneste sportsgren på markedet har formået at skabe en lille nyskabelse på markedet for fodtøj til håndbold. Det var den asiatiske virksomheds håndboldsko, der var de første på kloden, som formåede at tilbyde stødabsorbering i forening med stabilitet. Indledningsvis var en håndboldsko nemlig kun en flad sko der havde en gummisål, der undgik at lave streger på gulvet under træning. Der eksisterer et enormt antal variationer af Asics håndboldsko. Nogle af de oftest benyttede er Gel Blast samt Gel Beyond der henvender sig til hver eneste form for spiller i håndboldkampen. Blast har anseelige fokus på at støtte og er formidabel til den robuste bagspiller der undgår at komme i så høj fart, men oftere skal eksplodere i skift af retning. Beyond er til den tjeppe fløjspillere der higer efter en lidt lettere sko med god stødabsorbering, så man formår at bibeholde det lynhurtige antrit uden at blive udmattet.

Back to Top